logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Albert Heijn stapt met ‘Allerhande Kookt’ in bezorging van warme maaltijden

Geplaatst op 22 January 2019 om 15:54 door Jimmy Middendorp

2834 keer gelezen

Onder de noemer ‘Allerhande Kookt’ gaat Albert Heijn vanaf 11 januari favoriete Allerhande-maaltijden vers bereiden en bezorgen. In een eigen keuken kookt een professioneel team onder leiding van een chef-kok maaltijden met de vertrouwde Allerhande-signatuur. Thuisbezorgd.nl en Deliveroo bezorgen de maaltijden binnen 30 minuten warm bij de klant. Met dit initiatief zet Albert Heijn een volgende stap in foodservice. Allerhande Kookt start in een groot deel van Amsterdam.

Het online bestellen van eten en drinken raakt steeds meer ingeburgerd, blijkt uit een rapport van FoodService Instituut Nederland*. Belangrijke krachten hierachter zijn snelheid en gemak. Albert Heijn heeft alles in huis om met deze trend mee te bewegen. Marit van Egmond, directeur commercie bij Albert Heijn: “We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft. Dat is precies wat we met Allerhande Kookt doen: de gerechten die je normaal zelf zou koken, maken wij nu voor je en staan binnen een half uur lekker warm op tafel”.

Stamppot en lasagne in één bestelling
In een keuken in Amsterdam West worden door het ‘Allerhande Kookt’-team verschillende verse maaltijen bereid. Van rendang met snijbonen en basmati rijst tot paddenstoelenrisotto en hutspot met knolselderij en chorizo. Stuk voor stuk gerechten uit de uitgebreide receptendatabase van Allerhande en allemaal met minimaal 200 gram groente. Klanten kunnen de hoofdgerechten aanvullen met lekkere salades, drankjes en nagerechten. Een voordeel van Allerhande Kookt is dat al deze gerechten in één bestelling gecombineerd worden. Je hoeft dus niet meer je stamppot en lasagne apart te bestellen en alles wordt tegelijk bezorgd.

Bezorging via Thuisbezorgd.nl en Deliveroo
Allerhande Kookt werkt voor bestelling én bezorging samen met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo, twee gerenommeerde bestelplatforms die veel gebruikt worden voor het bestellen van maaltijden.

Met Allerhande Kookt zet Albert Heijn de volgende stap in foodservice. Eerder introduceerde de supermarkt het Bakery Café en de Deli Kitchen in winkels en sinds december hebben AH to go en Thuisbezorgd.nl in Amsterdam een samenwerking. Albert Heijn gelooft dat de groeiende behoefte aan gemak en directe consumptie meer kansen biedt in de markt van foodservice.

Vertrouwd lekker én verrassend
Allerhande begon in 1954 als krant, in 1983 werd het een magazine. Inmiddels is Allerhande uitgegroeid tot een omvangrijk omnichannel contentplatform. Met een magazine, website, apps en receptkaarten is Allerhande een onuitputtelijke bron van culinaire inspiratie. Zo staan er maar liefst 16.000 recepten online en is er voor elk moment een lekker recept. Handige video’s helpen thuiskoks met kooktechnieken en stap voor stap bereiding van gerechten. Met een oplage van ruim twee miljoen is Allerhande een van de meest gelezen bladen in Nederland.

Reageren