logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Albert Heijn start proef met digitaal betalen

Geplaatst op 14 June 2018 om 10:48 door

3856 keer gelezen

Appie App maakt pinpas overbodig
Zonder pinpas naar de supermarkt en de hele boodschappentrip regelen met de Appie app: dat kan binnenkort in twee Albert Heijn-winkels in Utrecht en Haarlem waar een proef start met digitaal betalen. Deelnemers aan de proef kunnen vanaf 20 juni de Appie app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, ook het afrekenen gaat makkelijk en snel met de Appie app. Zij hoeven niet meer langs een afrekenpunt en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit.

Klanten met een persoonlijke bonuskaart die boodschappen doen met mobiel zelfscan bij Albert Heijn Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en Soendaplein in Haarlem hebben de primeur. Zij worden uitgenodigd om de komende drie maanden digitaal betalen te testen in hun winkel.

Met de introductie van digitaal betalen kunnen klanten de hele boodschappentrip, van boodschappenlijstje maken tot afrekenen, regelen met de Appie app:
•. het boodschappenlijstje samenstellen en in volgorde van de winkelrouting zettende
•. boodschappen scannen met mobiel zelfscan en ze automatisch af laten strepen
•. digitaal betalen door in de app te kiezen voor betalen met de telefoon

In de eerste fase van de proef kan digitaal betaald worden met Android toestellen. De betaling vindt plaats via iDeal of met de creditcard. Na betaling hoeft de klant niet meer langs de betaalpaal en kunnen zij met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit. Begin juli wordt de proef uitgebreid naar zes winkels en is de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.

Digitaal betalen is een van de innovaties die Albert Heijn introduceert om gemak en keuze te bieden bij het boodschappen doen. Andere voorbeelden zijn het persoonlijke boodschappenlijstje, de supersnelle bezorgservice Rappie en persoonlijke aanbiedingen op de handscanner.

Reageren