logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

Eerste AH Kickstart 10-daagse van start

Geplaatst op 9 January 2018 om 10:22 door Jeroen Smit

3416 keer gelezen

Albert Heijn daagt heel Nederland uit om haar eet-voornemens waar te maken en 2018 gezond te beginnen met de Kickstart 10-daagse van 15 tot en met 24 januari. Tijdens deze challenge kun je ervaren hoe je in 10 dagen makkelijk, lekker en gezond kunt eten aan de hand van Allerhande ontbijt, lunch en diner recepten.

De Allerhande recepten zijn zorgvuldig geselecteerd en samengevoegd tot een uitgebalanceerd menu volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Een gevarieerd menu dat uitgaat van voldoende groente en fruit, vezels en goede vetten, waarin alle ingrediënten voor een gezonde levensstijl samenkomen.

Januari is voor Nederlanders dé maand om goede voornemens in de praktijk te brengen. Met stip op één: gezonder eten. Ongeveer de helft van de Nederlanders hebben overgewicht, 1,2 miljoen Nederlanders lijden aan diabetes en per dag komen daar 1200 mensen. Ook heeft een derde van alle Nederlanders last van een hoge bloeddruk. Albert Heijn geeft met de Kickstart 10-daagse heel Nederland de kans om voor een gezondere levensstijl te kiezen. Voor support, afleiding, of net dat laatste zetje om de tien dagen vol te houden, kan iedereen zich voor het Kickstart 10-daagse Facebook event aanmelden. Daar vinden deelnemers elkaar, maar ook de helpende hand van Lize van Appie Today. Zij gaat zelf de AH Kickstart doen en geeft dagelijkse updates en tips. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen aan een team van diëtisten van I'm a Foodie.

Astrid Postma-Smeets, voedingsdeskundige bij het Voedingscentrum, steunt de AH Kickstart 10-daagse: ”Gezond eten is eigenlijk best wel simpel, maar het vergt vooral bij de start discipline om een jarenlang eetpatroon te doorbreken. De Kickstart 10-daagse is een mooi voorbeeld van hoe je met smakelijke recepten gezond kunt eten volgens de Schijf van Vijf, met voldoende voedingstoffen en verantwoorde hoeveelheden suiker en zout. Zo krijg je veel inspiratie om een stap te zetten naar een gezonder eetpatroon.”

Dagmenu’s & Allerhande Box
De dagmenu’s van de Kickstart 10-daagse bestaan uit een ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drie tussendoortjes en bevatten veel groente, fruit en volkorenproducten. De avondmaaltijden bevatten afwisselend vlees, vis, ei, zuivel, noten en peulvruchten, waardoor je iedere dag essentiële dierlijke en plantaardige eiwitten binnenkrijgt. De Allerhande Box is grotendeels afgestemd op de recepten uit de 10-daagse. Dit betekent dat klanten in week 3 en 4 de box kunnen bestellen en daarmee de ingrediënten voor 6 van de 10 avondrecepten al in huis halen. Klanten die vegetarisch zijn kunnen ook meedoen, elke dag is er een vega optie beschikbaar.

Albert Heijn & Gezondheid
Albert Heijn vult dagelijks zo’n 5 miljoen borden in Nederland en ziet dat als een grote verantwoordelijkheid. Zo stimuleert Albert Heijn klanten om meer groente en fruit te eten, bijvoorbeeld door met leveranciers nieuwe gezonde producten te ontwikkelen zoals groente- en fruitspreads, courgette spaghetti of nieuwe verspakketten waarmee je binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet. Sinds 2012 verlaagt Albert Heijn de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker. De Kickstart 10-daagse is een volgende stap in de missie om Nederland gezond én lekker te laten eten.

Reageren