logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

AH to go test kassaloos 'Tap to go' shoppen

Geplaatst op 22 December 2017 om 11:26 door Jeroen Smit

4162 keer gelezen

AH to go start eerder dan verwacht met een test met kassaloos shoppen. De innovatie Tap to go maakt het mogelijk om producten te kopen zonder langs de kassa of scan to go te gaan. Deze maand is de test gestart in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

Afgelopen zomer kondigde de supermarktketen de nieuwe innovatie voor 2018 aan, maar de techniek is nu al gereed. Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go: “De technische ontwikkelingen gaan snel en we kunnen nu al starten, dus waarom wachten? Des te sneller leren we. Tap to go speelt in op de behoefte voor snelheid en gemak die onze klanten on the go hebben. Daarom is AH to go de plek om de test met onze nieuwste innovatie te starten.”

Slimme schapkaartjes
De AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of binnenkort met een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen. Het enige wat ze hoeven te doen is het schapkaartje te tappen en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening.

Tap to go is speciaal voor AH to go ontwikkeld in samenwerking met verschillende technologie partijen en een bank. Naar verwachting wordt de test aan het eind van het tweede kwartaal uitgebreid naar meerdere AH to go winkels en kunnen klanten het gemak van kassaloos en supersnel shoppen ervaren. AH to go is de gemaksformule van Albert Heijn voor onderweg. De formule bestaat 15 jaar en telt 76 winkels door het hele land.

Reageren