logo
Amsterdamseweg 73 | 1182 GP | Amstelveen T: 020-6478559 | E: contact@ah-linden.nl

AH Van der Linden herstelt bomenrij langs de Amsterdamseweg

Geplaatst op 28 November 2014 om 10:51 door Gerard Rutte

2824 keer gelezen

HAARLEM - Onder het toeziend oog van buurtbewoners plantten supermarkteigenaar Ko van der Linden en wethouder Peter Bot voor de gloednieuwe supermarkt AH Van der Linden aan de Amsterdamseweg een nieuwe plataan. “Zo is de karakteristieke bomenrij weer in ere hersteld”, zegt Ko van der Linden tevreden.
 
De nieuwe buurtsuper van AH Van der Linden is gebouwd op de locatie waar voorheen een garage gevestigd was. Daarom was de bomenrij op deze plek onderbroken. Als gebaar aan de buurt schonk Ko van der Linden een nieuwe Platanus Acerifolia zodat er weer een aaneengesloten bomenrij langs de Amsterdamseweg staat.
 
Wethouder Peter Bot, portefeuillehouder van onder meer groen en ruimtelijke ordening, uitte zijn waardering voor de visie en vastberadenheid van Ko van der Linden. “Dankzij hem is Amstelveen een grotere en nieuwe supermarkt rijker. En ik ben erg blij met zijn gebaar aan de buurt om op deze plek weer een plataan te planten.”
 
De Amsterdamseweg was vroeger de route van Amsterdam naar Leiden. Vanaf het Oude Dorp tot aan de VU is de weg al sinds mensenheugenis omzoomd met de karakteristieke platanen. In de loop der tijd zijn er hier en daar bomen uitgevallen. Dankzij Ko van der Linden is het straatbeeld weer bijna zoals het was.


Reageren